menu

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

~ Γρανίτα φράουλα ~

 Αυτόν τον καιρό που το αγαπημένο μου φρούτο είναι στην εποχή του,υπάρχουν πολλοί τρόποι να το εντάξετε στην διατροφή σας.  Μπορείτε λοιπόν να πειραματιστείτε με πολλές συνταγές, νόστιμες και με λίγες θερμίδες...μιας και οι φράουλες είναι από τα φρούτα που έχουν ελάχιστες θερμίδες και ταυτόχρονα υψηλή διατροφική αξία.





ΥΛΙΚΑ :  
  • 500 γρ. φράουλες
  • 5 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 5 κουταλιές νερό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

- Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μπλέντερ,αφού τις έχετε πλένει καλά με νερό και λίγο ξύδι.
- Σ' ένα κατσαρολάκι βράζετε για 2-3 λεπτά το νερό μαζί με την ζάχαρη και αφήνετε να κρυώσει καλά.
- Προσθέτετε στον πολτό φράουλας τον χυμό λεμόνι και το μπαλσάμικο και στη συνέχεια αδειάζετε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το σιρόπι .
- Ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε αν θέλετε να προσθέσετε λίγο ακόμα ζάχαρη για πιο γλυκό ή λίγο ακόμα λεμόνι.
- Αδειάζετε την γρανίτα σ ένα τάπερ ή σε ειδικά πλαστικά μπολάκια για γρανίτες και την βάζετε στην κατάψυξη.
- Βγάζετε την γρανίτα από την κατάψυξη και ανακατεύετε μετά από 2 ώρες και κάθε 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει εντελώς.
- Σερβίρετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου