menu

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Damaged,color-processed hair # Αναδόμηση #

 Τα ταλαιπωρημένα,ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά από χημική επεξεργασία ,βαφές,συχνό styling,χρειάζονται εντατική φροντίδα και περιποίηση από κάθε άλλο τύπο μαλλιών.



1. Συχνότητα λουσίματος Μην τα λούζετε καθημερινά καθώς ξεραίνονται ακόμα περισσότερο και αφαιρείται η φυσική τους υγρασία. Μην τα αφήνετε για πάνω από 3 μέρες άλουστα γιατί ειδικά στην λεπτή τρίχα παράγεται περισσότερη ανδροστενεδιόνη στον θύλακα της τρίχας με αποτέλεσμα να αποδυναμώνουν και να πέφτουν περισσότερο.


2. Ενυδάτωση 

  • Μάσκες Εφαρμόστε μια 1-2 φορές την εβδομάδα μάσκα θρέψης και αναδόμησης για κατεστραμμένα-ταλαιπωρημένα μαλλιά και αφήστε την να δράσει για ακριβώς όσο χρόνο γράφει η συσκευασία.Αν μπορείτε φτιάξτε και μόνοι σας χειροποίητες μάσκες με απλά υλικά και αφήστε να δράσουν 1/2 ώρα τουλάχιστον πριν τα λούσετε.
  • Λάδια Κάθε φορά μετά το λούσιμο σε βρεγμένα μαλλιά αρχικά απλώστε μικρή ποσότητα λαδιού για τα μαλλιά και χτενίστε ελαφρά.Αν συνεχίσετε με το στέγνωμα χτενίστε τα ώστε να τα ξεμπερδέψετε ενώ θα έχουν στεγνώσει εντελώς και στην συνέχεια απλώστε ακόμα μια δόση λαδιού στις άκρες και τα μήκη και όχι στην ρίζα.
3. Κούρεμα Κάθε 2-3 μήνες επιβάλλετε να κόβετε την ψαλίδα στις άκρες για να μακρύνουν ευκολότερα,να κρατάνε το σχήμα τους και την φόρμα τους και να μην σπάνε. 

4. Styling Όσο μπορείτε αν δεν είναι απαραίτητο μην τα ταλαιπωρείτε με προ΄ι΄όντα styling (αφροί,λακ,ζελέ)και μην τα καίτε με το σίδερο μαλλιών,πιστολάκι,ψαλίδι για μπούκλες,κτλ. συχνά

5. Διατροφή Μια κακή διατροφή δείχνει τα αποτελέσματα της σ όλο το σώμα  αργά ή γρήγορα.Έτσι και στα μαλλιά η έλλειψη βιταμινών,ιχνοστοιχείων και οι ακραίες δίαιτες επηρεάζουν την ποιότητα της τρίχας και την αποδυναμώνουν.Φάτε αρκετό ψάρι,ξηρούς καρπούς,όσπρια,φρούτα και λαχανικά για να έχετε υγιή και όμορφα μαλλιά.

6. Ποιότητα ζωής Περιορίστε όσο μπορείτε το άγχος και το στρες της καθημερινότητας ,κοιμηθείτε καλά και φροντίστε τον εαυτό σας!

7. Βαφές Μην τα βάφετε συχνότερα από 30-40 μέρες και εμπιστευτείτε κάποιον ειδικό που διαθέτει καλά προ΄ι΄όντα .Αν μπορείτε αποφύγετε το ντεκαπάζ σε όλο το μαλλί και τις συχνές ανταύγειες ειδικά σε όσες έχετε λεπτή τρίχα .

8. Extensions Μην το τολμήσετε καν!Φαίνεται,είναι κάτι μη φυσικό που βαραίνει την τρίχα και πέφτει με τον καιρό και σίγουρα δεν το χρειάζεστε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου