menu

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

 Συνταγή για πεντανόστιμο παγωτό σοκολάτα χωρίς ίχνος ζάχαρης και λίπους,μόνο με 2 υλικά,εύκολο,γρήγορο και πολύ υγιεινό! Έχει κρεμώδη,ανάλαφρη υφή μούς και δεν κοκαλώνει όταν το βάζουμε στην κατάψυξη,ούτε δημιουργεί κρυσταλλάκια.Επίσης δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για να το φτιάξουμε!


- Υλικά -


- 4 μπανάνες 
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο (μπορείτε να βάλετε και πραλίνα φουντούκια αντί για κακάο αν δεν σας νοιάζουν οι θερμίδες)
- λίγες φράουλες ή βατόμουρα ή σταγόνες σοκολάτας ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς(προαιρετικά)


- Εκτέλεση -

 Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-7 ώρες. Όταν τις βγάλουμε από την κατάψυξη,τις αφήνουμε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.Έπειτα τις χτυπάμε στο μίξερ σε σιγανή ταχύτητα στην αρχή και ανακατεύοντας κάθε τόσο και μετά σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά ώστε να ανοίξει το χρώμα τους και να γίνουν σαν κρέμα.
 Τέλος προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ξανά στο μίξερ (σε περίπτωση που βάλουμε πραλίνα φουντουκιού απλά αναδεύουμαι το μείγμα με μια σπάτουλα)
 Αν θέλουμε προσθέτουμε παγωμένα κομματάκια φράουλας,βατόμουρου,σταγόνες σοκολάτας,καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο θέλουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου