menu

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

~ Συνδυασμοί τροφών ~

 Για την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφών που τρώμε,απαραίτητος είναι ο σωστός συνδυασμός τους, έτσι ώστε να αποκομισθεί το καλύτερο δυνατό όφελος για τον οργανισμό μας.



~  Ασβέστιο + Βιταμίνη D  ~  

(γάλα,γιαούρτι,τυρί,σολωμός,μπρόκολο)
            + 
(σολωμός,σαρδέλες,τόνος,κρόκοι αυγών)

  ~ Ασβέστιο + Ινουλίνη ~

(γάλα,γιαούρτι,τυρί,σολωμός,μπρόκολο)
             + 
(σκόρδο,κρεμμύδι,μπανάνες,πράσο)

-- Δυνατά οστά(απορρόφηση ασβεστίου)
-- Υγιές στομάχι(ισορροπία "καλών" βακτηρίων στο πεπτικό)

~ Σίδηρος + Βιταμίνη C ~

(σπανάκι,βρώμη,ρεβίθια,κινόα,φάβα) 
             + 
(ακτινίδια,φράουλες,πορτοκάλια,ντομάτες,κόκκινες πιπεριές)

-- Καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου και αφομοίωση του από τον οργανισμό

~  Β-καροτίνη/Βιταμίνη Α + καλά λιπαρά ~

(καρότα,βερίκοκα,πεπόνι,γλυκοπατάτες,σπανάκι) 
               +
 (ελαιόλαδο,καρύδια,αμύγδαλα,αβοκάντο)

-- Η Β-καροτίνη χρειάζεται λίπος για να απορροφηθεί,μετατρέπεται στο σώμα σε Βιταμίνη Α
-- Η Βιταμίνη Α(λιποδιαλυτή) χρειάζεται λίπος για να απορροφηθεί (λαμπερό δέρμα)

~ Βιταμίνη Ε + Βιταμίνη C ~

(αμύγδαλα,φιστίκια,ελαιόλαδο,δημητριακά) 
             + 
(φράουλες,πορτοκάλια,ντομάτες,κόκκινες πιπεριές)

-- Η βιταμίνη C μετατρέπει τη βιταμίνη Ε σε μορφή που ο οργανισμός μπορεί να αξιοποιήσει
-- Αποτροπή εκφύλισης ωχράς κηλίδας(καλύτερη όραση)

~ Βιταμίνη Κ + καλά λιπαρά ~

(σπανάκι,μπρόκολο,λάχανο) 
             +  
(ελαιόλαδο,καρύδια,αμύγδαλα,αβοκάντο)

--Καλύτερη απορρόφηση βιταμίνης Κ (γερά οστά,θρομβόλυση)
--Καλά λιπαρά-->μείωση χοληστερίνης

~ Ψευδάργυρος + Σουλφίδια ~

(τρόφιμα ολικής άλεσης,όσπρια) 
              + 
      (σκόρδο,κρεμμύδι)

--Καλύτερη απορρόφηση ψευδαργύρου(ισχυρό ανοσοποιητικό)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου