Για την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφών που τρώμε,απαραίτητος είναι ο σωστός συνδυασμός τους, έτσι ώστε να αποκομισθεί το καλύτερο δυνατό όφελος για τον οργανισμό μας.
~ Ασβέστιο + Βιταμίνη D ~
(γάλα,γιαούρτι,τυρί,σολωμός,μπρόκολο)
+
(σολωμός,σαρδέλες,τόνος,κρόκοι αυγών)
~ Ασβέστιο + Ινουλίνη ~
(γάλα,γιαούρτι,τυρί,σολωμός,μπρόκολο)
+
(σκόρδο,κρεμμύδι,μπανάνες,πράσο)
-- Δυνατά οστά(απορρόφηση ασβεστίου)
-- Υγιές στομάχι(ισορροπία "καλών" βακτηρίων στο πεπτικό)
~ Σίδηρος + Βιταμίνη C ~
(σπανάκι,βρώμη,ρεβίθια,κινόα,φάβα)
+
(ακτινίδια,φράουλες,πορτοκάλια,ντομάτες,κόκκινες πιπεριές)
-- Καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου και αφομοίωση του από τον οργανισμό
~ Β-καροτίνη/Βιταμίνη Α + καλά λιπαρά ~
(καρότα,βερίκοκα,πεπόνι,γλυκοπατάτες,σπανάκι)
+
(ελαιόλαδο,καρύδια,αμύγδαλα,αβοκάντο)
-- Η Β-καροτίνη χρειάζεται λίπος για να απορροφηθεί,μετατρέπεται στο σώμα σε Βιταμίνη Α
-- Η Βιταμίνη Α(λιποδιαλυτή) χρειάζεται λίπος για να απορροφηθεί (λαμπερό δέρμα)
~ Βιταμίνη Ε + Βιταμίνη C ~
(αμύγδαλα,φιστίκια,ελαιόλαδο,δημητριακά)
+
(φράουλες,πορτοκάλια,ντομάτες,κόκκινες πιπεριές)
-- Η βιταμίνη C μετατρέπει τη βιταμίνη Ε σε μορφή που ο οργανισμός μπορεί να αξιοποιήσει
-- Αποτροπή εκφύλισης ωχράς κηλίδας(καλύτερη όραση)
~ Βιταμίνη Κ + καλά λιπαρά ~
(σπανάκι,μπρόκολο,λάχανο)
+
(ελαιόλαδο,καρύδια,αμύγδαλα,αβοκάντο)
--Καλύτερη απορρόφηση βιταμίνης Κ (γερά οστά,θρομβόλυση)
--Καλά λιπαρά-->μείωση χοληστερίνης
~ Ψευδάργυρος + Σουλφίδια ~
(τρόφιμα ολικής άλεσης,όσπρια)
+
(σκόρδο,κρεμμύδι)
--Καλύτερη απορρόφηση ψευδαργύρου(ισχυρό ανοσοποιητικό)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου